VESILAHTI

Yhteystiedot
Brief in English
Vesilahti on luonnonkaunis kunta eteläisellä Pirkanmaalla. Vesilahden naapurikuntia ovat mm. Lempäälä ja Nokia. Tampereelle on Vesilahdesta matkaa 30 km, Helsinkiin 170 km ja Turkuun 140 km. Vesilahden katolisesta seurakunnasta on ensimmäinen varma tieto jo vuodelta 1346.

Vesilahden kunnan alueesta on huomattava osa julistettu valtakunnallisesti maisemaltaan arvokkaaksi alueeksi. Vesilahtelaisia ympäröivä luonnonkauneus onkin siirtynyt myös käsityöperinteeseen. Vesilahti kuuluu niihin pitäjiin, joista on eniten saatu kerätyksi vanhoja ryijyjä.

Maatilaloma on aito tapa nauttia maaseudun luonnosta ja sen antimista: useat maatilat tarjoavat matkailijoille palvelujaan esim. kestityksen, majoituksen, kotieläinpihan, liikunnan tai luomutuotteiden muodossa. Kesäaikaan Vesilahden tosiasiallinen väkiluku kasvaa merkittävästi mökkiasukkaiden myötä. Viime vuosien vilkas asuntorakentaminen sekä Vesilahden toimivat peruspalvelut ja runsaat harrastusmahdollisuudet ovat tuottaneet kunnalle muuttovoittoa. Tule viihtymään Vesilahdelle - Tampereen keskusseudulle!


Klaus Kurjen askelissa

Juhlat kestävät meillä päin vuoden ...

Paluu kuntaluetteloon